Kinderen van Oekraïense vluchtelingengezinnen kunnen naar school in het voormalige Esdal College in Emmen

Oekraïnse vlag. Foto: PIxabay

Kinderen uit de Oekraïense vluchtelingengezinnen die in Emmen verblijven, kunnen vanaf maandag naar school op de voormalige leslocatie van het Esdal College aan de Angelsloërdijk in Emmen.

Dat meldt gemeente Emmen.

Het Esdal College is tijdelijk ingericht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het voortgezet onderwijs (12 tot 18 jaar) start binnenkort op dezelfde locatie.

‘Tot de zomervakantie krijgen de leerlingen hier les. Ondertussen wordt er een geschikte locatie gezocht voor de periode na de zomervakantie.’

Drie groepen

Het onderwijs voor de basisschoolkinderen wordt verzorgd door het Expertisecentrum Anderstaligen (ECA) en voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs door de Internationale Taalgroep Emmen.

De school start komende maandag met ongeveer 40 leerlingen in drie groepen. De gezinnen met deze kinderen worden opgevangen in vakantiepark Parc Sandur, het voormalige Fletcher Hotel, bij particulieren en in de gemeente Borger-Odoorn.

Kinderen van 6 tot 12 jaar worden ingeschreven op het ECA en kinderen van 4 en 5 jaar kunnen instromen op een reguliere basisschool. De kleuters die in het voormalige Fletcherhotel wonen gaan wel naar het ECA aan de Angelsloërdijk.

Docenten gezocht

In de afgelopen weken zijn door het ECA leerkrachten geworven en is lesmateriaal geregeld, schrijft de gemeente. Het voortgezet onderwijs is nog op zoek naar geschikte docenten.

Tijdelijk

De school aan de Angelsloërdijk blijft tot de zomervakantie beschikbaar voor het onderwijs aan de kinderen uit Oekraïne. In de zomer wordt bekeken of een ander (voormalig) schoolgebouw dat nog ingericht is met meubilair en digitale schoolborden, geschikter is.

Nieuws

menu