Klaas Schepersprijs in Oosterhesselen naar Mart Epping ('Iemand die de erkenning en de bekroning toekomt')

Mart Epping ontvangt de Klaas Schepersprijs, de culturele prijs van Oosterhesselen. Foto: Ieneke Draaijers

Mart Epping is de winnaar van de Klaas Schepersprijs, de culturele prijs van Oosterhesselen. Zaterdagmiddag kreeg ze de penning en de oorkonde uitgereikt door niemand minder dan Sinterklaas en een van zijn pieten.

De prijs is genoemd naar de oprichter van Plaatselijk Belang en wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een persoon of instantie die zich uitermate verdienstelijk heeft gemaakt op het sociaal en cultureel gebied in Oosterhesselen. Volgens de jury zijn er meerdere redenen waarom Epping de prijs verdient.

Zij heeft haar hele leven al een groot verenigingsgevoel voor Oosterhesselen. Zo speelde ze mee met toneeluitvoeringen van muziekvereniging Excelsior en voetbalclub VIOS. Vanuit daar is uiteindelijk de toneelvereniging Jan Naarding ontstaan. Ook deed Epping mee aan straattheaterevenementen en aan een bewustzijnscampagne van de GGZ.

Jarenlang was haar woning een pleisterplaats voor Sinterklaas en zijn pieten. Ook voor VIOS en de tennishal zette Epping zich lange tijd in als vrijwilliger. ,,Kortom, een alom gerespecteerde vrouw die de erkenning en bekroning van de Klaas Schepersprijs toekomt’’, aldus de jury.

Normaliter wordt de Klaas Schepersprijs uitgereikt tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang, die doorgaans in maart wordt gehouden. Door de coronacrisis ging die vergadering dit jaar niet door en werd ook de Klaas Schepersprijs niet uitgereikt. In overleg met het bestuur van Plaatselijk Belang heeft de jury gemeend dit alsnog te doen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu