Is 't hem echt? Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting voor even terug op vertrouwde grond. In Emmen, de plaats waar hij als tiener naar de ambachtsschool ging

Is het hem nu wel of niet? Menig bezoeker van The Readshop in de Emmer wijk Emmermeer keek zaterdagmiddag even vreemd op bij het betreden van de winkel aan de Middenhaag. In de zaak stond Klaas Wilting, landelijk bekend als oud-woordvoerder van de politie in Amsterdam.

Klaas Wilting (rechts) te gast bij The Readshop in de Emmer wijk Emmermeer. Hier is hij in gesprek met Lubbe Kroeze.

Klaas Wilting (rechts) te gast bij The Readshop in de Emmer wijk Emmermeer. Hier is hij in gesprek met Lubbe Kroeze. Foto: DvhN

Wilting was in Emmen om zijn laatste boek te promoten, getiteld Het gevaar loert overal . Wie wilde, kon ook zijn boek De roerige jaren van een politiewoordvoerder laten signeren. Mensen die alleen maar graag een praatje met Wilting wilden maken, waren uiteraard ook welkom bij hem aan de statafel.

Voor Wilting is Emmen allesbehalve vreemd gebied. Hij ging er naar de ambachtsschool aan de Stationsstraat, het gebouw naast het bekende café Groothuis.

Geboren in De Kiel

De voormalig politievoorlichter werd geboren in De Kiel waar zijn vader een boerderij had. Die was te klein om met het grote gezin met tien kinderen van te kunnen leven. Wilting senior verkocht de boerderij, betrok met zijn gezin een woning in Schoonoord en werd opzichter bij Staatsbosbeheer.

Niet lang daarna - zoon Klaas was nog een tiener - vertrok het gezin naar Amsterdam omdat vader een baan kon krijgen bij het Amsterdamse trambedrijf. Daar begon Klaas in 1964 als aspirant agent van politie in Amsterdam en werd daarna de bekendste politiewoordvoerder van ons land.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu