Klazienaveen-Noord druk in de weer aan de Veenstee: nu ook een beweegtuin

De beweegtuin in Klazienaveen-Noord. Foto: Plaatselijk Belang Klazienaveen-Noord

In Klazienaveen-Noord wordt zaterdag een beweegtuin officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt door de Emmer PvdA-wethouder Raymond Wanders.

De beweegtuin werd in de zomer in opdracht van Plaatselijk Belang Klazienaveen-Noord aangelegd aan de Veenstee.

Eerder kwamen daar al een inlaatplaats voor boten, een watertappunt, een parasol met bankjes, speeltoestellen voor kinderen en meerdere visstekken die ook toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Aan het binnenmeertje werd een strandje aangelegd.

Bij de inrichting van de beweegtuin is gebruik gemaakt van de kennis van een fysiotherapeut en de buurtsportcoach. Het is de bedoeling om geregeld clinics op touw te zetten om het gebruik van de toestellen te stimuleren.

De gemeente Emmen, de provincie Drenthe, de Duitse gemeente Meppen, Plaatselijk Belang Klazienaveen-Noord, de NAM en de Rabobank leverden bijdrage om het gebied aan de weg tussen Barger-Compascuum en Nieuw-Dordrecht aantrekkelijker te maken voor bewoners van Klazienaveen-Noord, bezoekers en recreanten.Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu