Kleedkamer nog altijd geen veilige plek voor lhbtiq+-jongeren. Deze campagne in Drenthe moet dat veranderen

Sportverenigingen moeten veiliger worden voor lhbtiq+-jongeren, vindt SportDrenthe. Vooral de kleedkamer van ‘mannensporten’ is niet altijd een veilige plek. Een provincie brede campagne moet daar verandering in brengen.

LHBTIQ+-jongeren voelen zich nog niet altijd veilig om zichzelf te zijn, stelt SportDrenthe. Die komt daarom met een campagne om de acceptatie te vergroten.

LHBTIQ+-jongeren voelen zich nog niet altijd veilig om zichzelf te zijn, stelt SportDrenthe. Die komt daarom met een campagne om de acceptatie te vergroten. Foto: Shutterstock

Nog altijd is er geregeld sprake van pestgedrag in kleedkamers, ziet Jaap de Jonge van de Asser Regenboog Alliantie. Over het algemeen hoort dat volgens hem bij ‘puberaal groepsgedrag’, maar dat betekent niet dat het gedrag mag worden gebagatelliseerd. „Trainers en docenten houden zich bijna niet meer op in kleedkamers”, zegt De Jonge. „De wedstrijd of de les is afgelopen, je redt je maar. Er is heel weinig controle, waardoor pesten kan ontstaan.”