Klein publiek mag opnames Preuvenement aan Huis in De Nieuwe Kolk Assen bijwonen

Jason Staal. Foto: Sake Elzinga

Wie 29 en 30 augustus bij de opnames van Preuvenement aan Huis in Assen wil zijn, moet er zaterdag 1 augustus snel bij zijn. Dan start de verkoop van een beperkt aantal kaarten.

Het Preuvenement aan Huis is de coronabestendige versie van het jaarlijkse culturele en culinaire evenement Preuvenement Assen.

Wat biedt Preuvenement aan Huis?

Lokaal en regionaal talent geeft korte optredens als voorproefje op hun avondvullende show later in het seizoen. Zo klinken Drents- en Groningstalige liedjes van Leon Moorman en Erwin de Vries, alsmede de jazz van Aphranova, folkmuziek van Cochon Bleu of pop van Tim Akkerman.

Rosa da Silva licht een tipje van de sluier van haar nieuwe kleinkunstshow Daar moet je heen en Garage TDI geeft een theaterperformance. Als afsluiter treedt cabaretduo Pé&Rinus in de grote zaal van De Nieuwe Kolk op.

De optredens worden afgewisseld met interviews in de Preuvenement Huiskamer, waarbij directeur Harry Tupan van het Drents Museum over de nieuwe tentoonstellingen vertelt en fotograaf Sake Elzinga zijn mooiste foto’s laat zien.


Kijk thuis óf in DNK

Het gehele programma van Preuvenement aan Huis is live te volgen via tv en radio van Omroep Assen (Ziggo 41, 916; KPN/ Telfort/ XS4ALL 1457, 1157; Vodafone/ T-Mobile 835, 2145) of via de livestream op preuvenementassen.nl. Daar is ook een speciale box te bestellen met verschillende hapjes van Assense horecazaken die normaal gesproken op het Preuvenement Assen staan.

Een beperkt aantal bezoekers mogen de zaal in. Het programma is daarom onderverdeeld in tijdsloten van ongeveer één uur met daarin twee optredens. Kaarten kosten €5 per tijdslot inclusief drankje en zijn te koop via de website van De Nieuwe Kolk .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu