Kleindochters verrassen oma (86) in Emmen met optreden Henk Wijngaard

Henk Wijngaard verrast 86-jarige bewoner van De Schans. Foto: Martin Zaagman

Groot was maandagmiddag de verrassing voor mevrouw Kaiser, bewoner van De Schans in Emmen. Haar kleindochters Demi en Kim vonden dat oma een extra steun in de rug nodig had en regelden een optreden van zanger Henk Wijngaard.

,,Voor het eerst in 86 jaar vierde zij haar verjaardag zonder haar tweelingzus Engeltje”, vertelt Kim. ,,Zij overleed afgelopen 26 maart en vanwege de corona-perikelen heeft zij haar tweelingzus niet meer kunnen zien en ook geen afscheid kunnen nemen.”

Dankzij het verrassingsoptreden van Wijngaard kon zij toch haar verjaardag op gepaste afstand met de andere bewoners van de Schans vieren. ,,Zij genoten vanaf hun balkon mee.”

Afasie

Een extra belemmering voor haar oma is een zware vorm van afasie. ,,Vier jaar geleden werd zij door een herseninfarct getroffen en vanwege de afasie kan zij niet meer communiceren. Praten of schrijven lukt niet meer. Alleen een gesprek van persoon tot persoon kan ze redelijk volgen, maar deze vorm van contact is helaas niet mogelijk door het opgelegde bezoekverbod.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu