Kleptokat Lotje, die het ondergoed van de buren in Assen steelt, verliest strijd om titel Dier van het Jaar van Ara Charlie

Lotje met haar dagopbrengst. Eigen foto.

‘Kleptokat’ Lotje van eigenaresse Brunhilde Kuijper uit Assen heeft naast de titel van Dier van het Jaar 2021 gegrepen. De negenjarige Lotje was door Kidsweek genomineerd voor de verkiezing, maar Ara Charlie kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

Lotje kreeg landelijke bekendheid vanwege haar onbedwingbare neiging tot het plegen van diefstallen. ,,Ze neemt alles mee wat los ligt”, zei eigenaresse Kuijper eerder in deze krant .

,,Soms zelfs met een wasknijper eraan, dan trekt ze net zolang tot het loskomt. Zakdoeken, rompertjes, sokjes: noem het maar op, het is bijna elke dag raak. Vanmorgen bracht ze nog een mondkapje – daar heeft ze ook de wereld al van verzameld – en een schattig geel kindersokje met een zilveren randje. Dat iemand nu dus mist.”

Veel reacties

Kuijper kreeg veel reacties toen haar huisdier in de landelijke media verscheen en op sociale media de aandacht van velen trok. ,,Het is vreemd wat Lotje doet, maar ook schattig, en mensen reageren zo leuk. Als je ziet hoeveel mensen al hebben gereageerd op de nominatie voor Dier van het Jaar… Ze worden er vrolijk van in deze tijd. Ze noemen haar zelfs onze Lotje.”

Geit Timothy van de 12-jarige Eline Hensen uit Valthermond ging er niet met de winst vandoor in de verkiezing om Huisdier van het Jaar. Jackrussell-terriër Pip werd uiteindelijk verkozen tot het leukste huisdier.

Nieuws

Meest gelezen

menu