Klokkenluider doet aangifte tegen sauna Peize

De sauna in Peize. Foto: DvhN/Archief

Tegen eigenaar Paul de H. van de Beauty Sauna Peize is bij de politie aangifte gedaan wegens smaad/laster.

Tegen eigenaar Paul de H. van de Beauty Sauna Peize is bij de politie aangifte gedaan wegens smaad/laster.

De aangifte tegen De H. en zijn echtgenote Sylvia W. is gedaan door Peter Graanstra. Hij is de klokkenluider die misstanden in de sauna aan de kaak stelde. Volgens Graanstra zijn in een advertentie in Dagblad van het Noorden en op de website van de sauna valse aantijgingen tegen hem gedaan, zoals dat hij het niet zo nauw neemt met de waarheid.

Graanstra bestrijdt dit: ,,In tegenstelling tot wat wordt gesuggereerd in de advertentie zijn er wel onveilige situaties geweest in de sauna. Dat is ook terug te lezen in het rapport van de arbeidsinspectie'', zo staat in de aangifte. ,,Ook heeft de rechtbank in tegenstelling tot wat in de advertentie staat wel vastgesteld dat de sauna de verzekering heeft geprobeerd op te lichten.'' Graanstra wijst er op dat hij een factuur van ligbedden waarop de veroordeling mede gebaseerd is, uit een envelop heeft gehaald.

De advocaat van De Haan, Ubo van Ophoven van Van Horssen en Van Ophoven in Leek, zegt nog niets te hebben gehoord over de aangifte. ,,Als het gaat om de advertentie verbaast ons dat zeer, want daarin worden geen namen genoemd. Ik zie in de verste verte niet dat hier een strafbaar feit aan de orde is.'' Van Oppenhoven wil geen commentaar geven op de vraag of De H. zelf ook aangifte heeft gedaan van smaad, zoals in de advertentie wordt gezegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu