Koeno zag zijn doorbetaalde personeel na coronatijd vertrekken uit Schaopwas in Eext en stevende af op een faillissement. 'Ik kreeg hartkloppingen'

Hij betaalde zijn personeel van de Schaopwas in Eext door in coronatijd, maar na afloop van de pandemie vertrok de een na de ander. Koeno Niewzwaag (51) uit Groningen stevende op faillissement af en besloot onlangs definitief uit Eext te vertrekken.

Koeno Niewzwaag (51) voormalig eigenaar Schaopwas Eext raakte na corona al zijn doorbetaalde personeel kwijt. Nu heeft hij alleen nog zijn broodjeszaak in Groningen.

Koeno Niewzwaag (51) voormalig eigenaar Schaopwas Eext raakte na corona al zijn doorbetaalde personeel kwijt. Nu heeft hij alleen nog zijn broodjeszaak in Groningen. Foto: Jaspar Moulijn

In Cafetaria De Meeuw klinkt de Amsterdamse kroegmuziek uit de radio, terwijl Koeno Niewzwaag ’s ochtends zijn deuren open gooit. De Groninger kroegbaas kijkt vanuit zijn helderblauwe ogen even goed door de ramen om te bepalen of er al klanten aan komen lopen. Nee, maar de dag is nog jong.

Nieuws

menu