Kogel door de kerk. Ichtus in Emmen blijft een kerkgebouw, maar gaat wel over in andere handen. Bethelkerk in centrum in de verkoop

Het kerkgebouw Ichtus in Emmen gaat over in andere handen. De nieuwe eigenaar wordt de christelijk gereformeerde kerk, die nu nog in het Emmer centrum te vinden is. Het behoud van Ichtus als kerkgebouw is met de deal voor lange tijd gegarandeerd.

Kerkgebouw Ichtus. In de kerkzaal kunnen zeshonderd mensen en ook beschikt het pand over flink wat verschillende ruimtes die geschikt zijn voor ontmoeting en vergaderingen.

Kerkgebouw Ichtus. In de kerkzaal kunnen zeshonderd mensen en ook beschikt het pand over flink wat verschillende ruimtes die geschikt zijn voor ontmoeting en vergaderingen. Foto: DvhN

,,We hebben een principe-overeenkomst bereikt met de Protestantse Gemeente Emmen, de huidige eigenaar van Ichtus. De bedoeling is dat wij het gebouw na een proefperiode van enkele maanden in juni dit jaar overnemen. Daarna gaat ons huidige kerkgebouw aan de Sterrenkamp, de Bethelkerk, in de verkoop’’, zegt Bert Moolhuizen, voorzitter van de kerkenraad van de christelijk gereformeerde kerk.

Nieuws

menu