Komst drijvend zonnepark op zandwinplas Ubbena laat op zich wachten: nog geen aansluiting op het elektriciteitsnet

De komst van een drijvend zonnepark op de zandwinplas bij Ubbena laat nog even op zich wachten. Door een te late aanbetaling is voorlopig geen aansluiting mogelijk op het elektriciteitsnet.

Zo komt het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij Ubbena eruit te zien. Op de zonnepanelen wordt een vliegtuig afgebeeld (door kleurverschil in de panelen), ter herinnering aan het vliegveld Ubbena, dat hier ooit vlakbij lag.

Zo komt het drijvende zonnepark op de zandwinplas bij Ubbena eruit te zien. Op de zonnepanelen wordt een vliegtuig afgebeeld (door kleurverschil in de panelen), ter herinnering aan het vliegveld Ubbena, dat hier ooit vlakbij lag. Afbeelding: Bronnen VanOns

Energiecoöperatie Duurzaam Assen en ontwikkelaars Bronnen VanOns en Adamant Solar zijn al ruim twee jaar bezig met een plan om op de zandwinplas tussen Zeijen en Ubbena een drijvend zonnepark van ongeveer 28 hectare aan te leggen. Bedoeling was dat dit park binnenkort aangesloten zou worden op het elektriciteitsnet, maar de drie partijen waren te laat met de aanbetaling.

Worsteling

Nieuws

menu