Kopstuk Theo ten V. van No Surrender moet terug de cel in: hij gebruikte drank en drugs

No Surrender bestaat inmiddels niet meer. Foto: ANP

Oud-bestuurslid No Surrender Theo ten V. (56) uit Klazienaveen zit weer achter de tralies. De man heeft drank en drugs gebruikt en schond daarbij een van de voorwaarden die hij meekreeg toen hij op vrije voeten mocht. De man zit weer enkele maanden vast, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

Dinsdag moet de Klazienavener als enige kopstuk van de, inmiddels verboden, motorclub voor de rechtbank in Groningen verschijnen. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld, maar dan moet de rechter volgens de wettelijke termijn opnieuw over het voorarrest beslissen. Eind september staat pas weer een zitting gepland in de omvangrijke No Surrenderzaak en maakt het OM de strafeisen bekend.

Stokje overgenomen

Het veelomvattende proces loopt al sinds maart 2018. Oud-bestuursleden Henk Kuipers, Klaas Otto, Ten V. en R. worden verdacht van onder meer diefstal met geweld en leidinggeven aan een criminele organisatie. De motorclub werd in 2013 door Otto opgericht. Kuipers meldde zich in 2014 en werd in december 2017 aangehouden. Ten V. nam het stokje van hem over.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu