Korte herdenking bij het Indië Monument in centrum van Emmen

De burgemeesters Bert Bouwmeester (Coevorden), Eric van Oosterhout (Emmen) en Jan Seton (Borger-Odoorn) bij de herdenking in het Emmer centrum. Op achtergrond Ger Achterhof, voorzitter van de Stichting Monument Gesneuvelde Indië-militairen 1945 - 1962. Foto: DvhN

In het centrum van Emmen zijn woensdagmiddag de dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea hun leven hebben verloren.

Het was de 28ste keer dat dit gebeurde bij het Indië-monument nabij de oude begraafplaats. Vanwege het coronavirus was de herdenking dit keer in uitgeklede vorm. Er was geen militair orkest aanwezig en ook waren er geen stoelen voor bezoekers. Het aantal aanwezigen was aanmerkelijk minder dan gebruikelijk.

Namens de nabestaanden en de Stichting Monument Gesneuvelde Indië-militairen 1945 - 1962 legde vice-voorzitter Jans Katerberg een krans. Namens de drie gemeenten in Zuidoost-Drenthe deed de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout dit. Ook zijn collega’s Bert Bouwmeester (Coevorden) en Jan Seton (Borger-Odoorn) waren aanwezig.

Nadat de namen van de dertig gesneuvelde militairen waren opgelezen werd er een minuut stilte in acht genomen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu