Krachtpatsers (m/v) strijden tegen elkaar in Battle of the North in Assen: 'Op het laatst sta je helemaal in de fik'

De beste crossfitatleten uit heel Nederland stonden zaterdag tegenover elkaar in de Bonte Wever in Assen voor een extreme fitnesswedstrijd: Battle of the North. ,,Van je knieën tot je heup staat het op het laatst helemaal in de fik.’’

Tijdens Battle of the North wagen mannelijke en vrouwelijke deelnemers zich aan een combinatie van gewichtheffen, atletiek en fitness.

Tijdens Battle of the North wagen mannelijke en vrouwelijke deelnemers zich aan een combinatie van gewichtheffen, atletiek en fitness. Foto: Jaspar Moulijn

In het midden van de grote zaal van de Bonte Wever staan ijzeren hekken in een vierkant met mensen eromheen. De vloer is bezaaid met magnesium op de zachte zwarte tegels. Het is donker, op de paar spots na. Daar staan de atleten die het tegen elkaar opnemen voor een stellage van gewichten en klimtoestellen. Er wordt afgeteld en de muziek knalt uit de boxen. Hier komt de top van spierbundels in Nederland om te zien waar ze staan.

Niet alleen klassieke spierbundels

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu