Krakers Assen moeten toch van bedrijfsterrein oude autosloperij Doldersum: 'Ik denk dat ze hun intrek nemen in een ander onderkomen'

De krakers moeten de bedrijfswoning van de voormalige autosloperij Doldersum in Assen verlaten, zo heeft de rechtbank bepaald in een kort geding.

Het terrein van het voormalige sloopbedrijf Doldersum (midden) aan de Plesmanstraat in Assen.

Het terrein van het voormalige sloopbedrijf Doldersum (midden) aan de Plesmanstraat in Assen. Foto Google

De vier krakers moeten uiterlijk 30 juni het terrein aan de Plesmanstraat verlaten hebben, zo laat advocaat Albert Elema van eigenaar Ronar bv uit Tubbergen weten.

Ronar had het kort geding aangespannen omdat het bedrijf het terrein heeft verkocht aan handelsonderneming Kemp uit Peest, die er overslagkranen wil plaatsen. Voorwaarde is dat de bedrijfswoning en andere gebouwen op het terrein worden gesloopt. ,,Dat gaat gebeuren zodra de krakers het pand hebben verlaten”, aldus Elema.

Waar moeten de krakers nu heen

Waar de krakers naar toe moeten is volgens hun advocaat Milan van Hulst onduidelijk. ,,Ik denk dat ze hun intrek nemen in een ander onderkomen.” Met andere woorden, ze zullen opnieuw in een leegstand pand onderdak proberen te vinden. Van Hulst zegt dat zijn cliënten ‘psychisch-sociale belemmeringen kennen en kwetsbaar zijn’. ,,Er is in onze maatschappij is onvoldoende oog voor deze mensen.”

Het was het tweede kort geding in een maand tijd dat Ronar had aangespannen tegen de krakers. Het eerste wonnen de krakers in mei op formele gronden. Ronar had verzuimd de krakers op naam te dagvaarden, terwijl twee van hen waren ingeschreven oap het adres aan de Plesmanstraat.

Persoonlijke titel

Ronar spande daarop een nieuw kort geding en dagvaardde de vier krakers vorige week op persoonlijke titel. De rechter stelde het bedrijf deze keer in het gelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu