Kringloopwinkel Klazienaveen maakt definitief doorstart (en drie werknemers behouden hun baan)

Mensen weet het Buurthuuske goed te vinden. Foto: Buurthuuske Klazienaveen

Kringloopwinkel Het Buurthuuske in Klazienaveen doet na Pinksteren de deuren weer open.

Twee maanden geleden moest de winkel noodgedwongen sluiten, toen de stichting Buurtsupport Emmen en Buurtsupport B.V. - waar Het Buurthuuske onder viel - failliet waren verklaard .

Sinds het faillissement werd een doorstart van de winkel niet uitgesloten. Nu is die definitief dankzij afspraken tussen curator Paul van Boven en een door werknemers opgerichte Stichting Het Buurthuuske. Daarbij treden drie werknemers van Buurtsupport in dienst van deze nieuwe stichting. De winkel heropent op dinsdag 2 juni.

Het Buurthuuske is een kringloopwinkel, maar ook een sociale werkplaats en ontmoetingsplek. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij het Buurthuuske een re-integratie-traject volgen. Vanuit leerwerkbedrijf Menso zijn er momenteel zo’n 25 deelnemers ondergebracht die werkervaring doen.

Vorig jaar verhuisde de kringloopwinkel naar de Doorndistel 23. Acht maanden later werd de tienduizendste klant begroet.

Samenwerken met Staatsbosbeheer

De nieuwe stichting gaat samenwerken met Staatsbosbeheer. Onder die vlag wordt hulp geboden bij het onderhoud van de paden van de volkstuinen van ‘De Horst’ aan de Vleerackers, ‘Naber-Langgraf’ aan het Noordeind en ‘Lijsterveld’ in Emmen.

Vacatureregeling

Door het faillissement van Buurtsupport zijn ruim vijftig medewerkers hun baan kwijtgeraakt. De curator heeft een toezegging gekregen van Emco en Menso dat de oud-medewerkers van de stichting hier voorrang krijgen als er vacatures komen. Deze regeling geldt tot 1 januari van 2022.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu