Kroegbaas sprak weggelopen man (25) in Ruinerwold en tipte politie: 'Hij was verwilderd en nog nooit naar school geweest'

De 25-jarige man die wegliep uit de boerderij in Ruinerwold zat op het terras bij café de Kastelein in datzelfde dorp. Eigenaar Chris Westerbeek rook onraad en tipte de politie. „Deze man zag er onverzorgd uit, had lang verwilderd haar en zei dat hij hulp nodig had en nooit naar school was geweest.”

De 25-jarige zat zondagavond voor de tweede keer in korte tijd op het terras van de Kastelein. Westerbeek: „Hij keek verward om zich heen.” Bij het eerste bezoek viel de man al op. Deze tweede keer besloot Westerbeek het gesprek aan te gaan.

‘Nooit naar school geweest’

„Hij zei dat hij hulp nodig had en een einde wilde maken aan de situatie waarin hij zat.” De man vertelde ook dat hij nog nooit in zijn leven naar school was geweest.

De kroegbaas omschrijft een onverzorgde lange, slanke man met een slecht gebit en lang verwilderd haar.

„Het was bij deze man meteen duidelijk dat er iets vreemds aan de hand was.” Westerbeek zegt dat de gast erg onder de indruk leek van wat hij zag bij de kroeg, alsof hij dit niet eerder had meegemaakt.

‘Kon overdag niet weg’

De 25-jarige vertelde dat hij ‘s nachts wegliep, omdat dat ‘overdag niet kon’. De man zou ook gezegd hebben niet meer terug te kunnen naar waar hij vandaan kwam.

De telefoon staat roodgloeiend bij het café. De eigenaar wil benadrukken dat hij niets met de zaak te maken heeft. „Hij kwam hier gewoon twee keer aan lopen.” De situatie maakt indruk. „Duidelijk is dat deze persoon veel meer hulp nodig heeft dan de gemiddelde dronken stamgast.”

Dorpsbewoners verbaasd

Omwonenden reageren verbaasd op alle commotie. Een oudere man kijkt naar alle politie- en media-aandacht rond de boerderij. „Ik fiets hier wel vaker”, zegt hij. „Als je dan een of twee auto’s ziet is het veel. Nu lijkt het wel een vierbaansweg.”

 

Nieuws

Meest gelezen

menu