Kunstliefhebbers starten petitie om Scala Centrum voor de Kunsten te redden

Een optreden vanuit het Scala Centrum voor de Kunsten. Foto: Nathan Nava

Liefhebbers van het Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen proberen met een petitie de bezuinigingen van de gemeente te voorkomen.

Ruim zevenhonderd inwoners, leerlingen, cursisten, ouders, leerkrachten en andere cultuurliefhebbers geven aan dat er een einde dreigt te komen aan ‘hoogwaardige cultuureducatie en cultuurparticipatie in de regio’, als de subsidiestrop het Kunstencentrum de nek omdraait.

Eerder deze week luidde het kunstencentrum de noodklok. Maandag ontving het Scala Centrum voor de Kunsten een brief van de gemeente Hoogeveen, met daarin de boodschap dat de subsidie per 1 januari 2022 zal worden stopgezet. Hierdoor dreigt het centrum te verdwijnen. Scala ontvangt u nog een subsidie van 462.000 euro.

Vanuit het centrum verzorgen docenten lessen en cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en nieuwe media. Thijs Torreman, directeur van Scala, meldde al eerder dat door de dreigende bezuiniging in Hoogeveen zo’n tienduizend kinderen de dupe zullen zijn. „Dit betekent het einde van hoogwaardige cultuureducatie en cultuurparticipatie in Hoogeveen, zowel op de scholen in de gemeente als in de vrije tijd.”

Met de petitie willen de initiatiefnemers de gemeente vragen zich opnieuw te buigen over de voorgenomen bezuinigingen en niet alleen aan de korte termijn te denken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu