Kwalitaria Emmen breidt uit naar Rietlanden: flinke groei, mede als gevolg van corona

Kwalitaria Emmen neemt cafetaria Jilly’s in de wijk Rietlanden over. Het bedrijf, dat nu vestigingen heeft in de wijken Bargeres en Emmerhout, zag dit jaar de omzet met 15 procent groeien. Er werken inmiddels 52 mensen.

De vestiging van Kwalitaria in de Emmer wijk Bargeres in Emmen.

De vestiging van Kwalitaria in de Emmer wijk Bargeres in Emmen. Foto: Archief DvhN

De twee huidige snackbars van Kwalitaria Emmen zijn eigendom van Michael Schimmel (44). Hij werkt sinds zijn 15de in deze branche. Hij begon als scholier bij snackbar De Brink in winkelcentrum Bargeres en nam deze zaak op zijn 21ste over.

Daarna kreeg de zaak achtereenvolgens de namen Anytime, Smulwereld en Kwalitaria. Sinds acht jaar heeft Schimmel ook een Kwalitaria-snackbar in winkelcentrum Emmerhout.

‘Enorme vlucht met thuisbezorgen dit jaar’

De Emmenaar zegt dat dit jaar zijn omzet in beide zaken met 15 procent is toegenomen. ,,Deels als gevolg van corona. Wij bezorgen thuis en dat heeft een enorme vlucht genomen. Eerder haalden wij met thuisbezorgen zo’n 30 procent van de omzet binnen, tegenwoordig is dat 60 procent. Inmiddels zijn mensen zo gewend geraakt aan thuisbezorgen, dat ik ervan uitga dat veel klanten straks niet meer anders willen. Ook na de coronacrisis.’’

Door de overname van Jilly’s in de wijk Rietlanden heeft Schimmel per 1 december ook vaste grond onder de voeten in de grootste wijk van Emmen. Jilly’s is nu nog eigendom van Maurice Jansen.

,,Ik las in de krant dat Maurice in het Emmer centrum horecazaak Markant heeft overgenomen en daar een nieuw concept gaat beginnen. Omdat Maurice ook in Weerdinge en in Barger-Oosterveld restaurants heeft, veronderstelde ik dat hij het de komende tijd wel druk zou krijgen. Dat klopte en met hem viel ook te praten over overname van Jilly’s.’’

Schimmel neemt de negen personeelsleden van deze zaak over en heeft voor deze vestiging inmiddels ook tien nieuwe medewerkers aangetrokken. ,,Grotendeels bezorgers’’, aldus de Emmenaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu