Labrador Sophie uit Emmer-Compascuum maakt carrière met grote rol in nieuwe Nederlandse speelfilm. 'Echt ontzettend leuk om mee te maken'

Dorette Stöveken met haar labrador Sophie, die een rol heeft in de speelfilm Ik zal zien.

Dorette Stöveken met haar labrador Sophie, die een rol heeft in de speelfilm Ik zal zien. Foto: Boudewijn Benting

Ambities om filmster te worden heeft ze nooit getoond. Toch speelt de 6-jarige Sophie uit Emmer-Compascuum een belangrijke rol in een nieuwe Nederlandse speelfilm. Dit tot groot genoegen van Dorette Stöveken, de eigenaresse van de blonde labrador.

Het zijn bijzondere tijden voor labrador Sophie uit Emmer-Compascuum. Ze moest al voor filmopnames naar Amsterdam en Amersfoort en deze week wordt ze voor het betere acteerwerk verwacht in het Utrechtse Maarssen en het Noord-Hollandse Schoorl. Sophie speelt een blindengeleidehond in de speelfilm Ik zal zien , die begin volgend jaar in première gaat. Regisseur is Mercedes Stalenhof, die eerder met een Gouden Kalf werd bekroond voor haar film Ik wil Nooit Beroemd worden . Het is de eerste speelfilm waar de Drentse labrador in meespeelt. Eerder had ze al wel een hoofdrol in een filmpje van dierenwinkel Pets Place over de gevaren van oververhitting van honden in geparkeerde auto’s.

Vriend en baas

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's