Lambert Deen koninklijk onderscheiden in Oosterhesselen voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger

Foto: ANP Sander Koning

Lambert Deen is zaterdag is in zijn woonplaats Oosterhesselen koninklijk onderscheiden voor het vele vrijwilligerswerk dat hij verricht.

Deen werd verrast door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden tijdens een bijeenkomst van Hesselen Cultureel in de hervormde kerk.

Lambert Deen begon in de jaren tachtig als verzorger bij voetbalvereniging VIOS. Hij was in dezelfde periode, tot in jaren negentig, ook scheidsrechter bij volleybalvereniging VVO.

Nederlandse Volleybalbond

En dat is zeker nog niet alles. Deen was van 1993 tot 2004 penningmeester van en vrijwilliger bij de afdeling jeugd van de Nederlandse Volleybalbond, district Denthe. Daar was hij ook verzorger en coördinator.

Sinds 2003 tot op de dag van vandaag is hij penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Hesselen Cultureel te Oosterhesselen. Hij stelt onder meer het jaarprogramma op, onderhoudt het contact met de musici en de donateurs, verzorgt de kaartverkoop tijdens de concerten en zorgt mede voor de inrichting van de kerkzaal.

Pianofonds

Daarnaast beheert de actieve inwoner van Oosterhesselen ook nog het pianofonds en verricht hij klein onderhoud aan de vleugel. Hij zet zich in voor de lokale biljartvereniging, de fietsgroep de Grieze Fietsers, en staat klaar voor anderen om hen te helpen bij een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis.

Lambert Deen is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu