Langeafstandspad van 204 kilometer, dwars door enkel de gemeente Coevorden. Route verbindt alle dorpen met elkaar. Wandelaar is voor hele tocht wekenlang zoet

Livvy Bergsma (9) helpt wethouder Jeroen Huizing een handje met het leggen van het laatste puzzelstukje, Foto: Jan Anninga

Langeafstandswandelpaden zijn gezien het aanhoudende wandelvirus niet meer heel bijzonder. Maar wat te denken van een pad van 204 kilometer enkel door één gemeente? Dat ook nog eens alle dorpen met elkaar verbindt?

Coevorden hoopt ermee goud in handen te hebben. ,,Stel je eens voor dat wandelaars twee of drie weken lang in Coevorden verblijven voor onze tocht. Hoe mooi zou dat zijn, voor alleen al de horeca’’, droomt Roelie Lubbers hardop.

Zij is projectleider culturele gemeente Coevorden. Dit zogenoemde cultuurpad is een van de vele initiatieven. Coördinator Wim Vogelzang schat dat zo’n 75 vrijwilligers vanuit de dorpen hebben meegewerkt aan de route.

Ieder dorp bedacht een eigen wandeling. De route begint waar het vorige dorp is geëindigd en eindigt waar het volgende dorp begint. Want het trekken van extra toeristen is mooi meegenomen, maar het pad is ontstaan uit de gedachte om verbonden met elkaar te zijn.

Routeboekje

Vrijdag is in Aalden het routeboekje gepresenteerd. Dat is voor 9,95 euro te koop, maar ook gratis online in te zien. Wethouder Jeroen Huizing (CDA) legde samen met Livvy Bergsma (9) het ontbrekende puzzelstukje van de tocht. De dochter van burgemeester Renze Bergsma was net in de buurt om Huizing even mee te helpen.

Nieuws

menu