Leeg Atlas Theater Emmen vormt decor voor videoclip zanger (en oud-dj) Eddy Willemsen: 'Ik ken de directrice daar goed'

Eddy Willemsen Foto: Rudy Blom

Zanger en oud-dj Eddy Willemsen schiet dinsdag 12 mei een deel van zijn nieuwe videoclip in het Atlas Theater in Emmen.

Dat doet hij voor zijn nieuwe single Fool Goin’ Home en die handelt over hoop in het eenzame coronatijdperk.

„Ik wil met de videoclip vastleggen hoe corona onze leefwereld bepaalt”, zegt Willemsen over de opnames in het lege theater.

‘Ik wilde eens lekker uit de richting gaan’

Waarom koos Willemsen voor het Atlas Theater? ,,Heel simpel: ik ken directrice Machteld van der Werf goed. Die heb ik ooit op Curaçao ontmoet en sindsdien ken en volg ik haar. Ik wilde de clip per se in een theater schieten en dacht aan Machteld. Zodoende. Buiten dat wilde ik niet opnemen in een theater in bijvoorbeeld Amsterdam, Amersfoort of Utrecht. Dat vond ik te makkelijk. Ik wilde eens lekker uit de richting gaan.”

Ook opnames op Rotterdam The Hague Airport

Volgens hem staat het liedje symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst. „Corona heeft veel mensen geraakt en doen beseffen dat ze kwetsbaar en soms alleen zijn. Ik wil mensen met deze single een hart onder de riem steken.”

Het nummer heeft Willemsen zelf ingespeeld en ingezongen, waarna hij de mastering liet doen in de befaamde Abbey Road Studio’s in Londen, de plek waar The Beatles hun platen opnamen.

Voor de videoclip maakte hij ook opnames op een verlaten Rotterdam The Hague Airport. De single en videoclip worden gelanceerd op 1 juni 2020.

Willemsen was na zijn tijd als discjockey bij de TROS (o.a. van het programma Nachtwacht in de jaren tachtig en negentig) actief als muzikant in bands als One For All en Bad News, waarmee hij viermaal de hitlijsten bereikte. Na een avontuur op Curaçao heeft Willemsen zich sinds enkele jaren weer in Nederland op de muziek toegelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu