Leerlingen Esdal College in Emmen verrassen zorgmedewerkers Scheper Ziekenhuis met schilderijen. 'Bedankt voor jullie inspanning in de afgelopen 16 maanden'

Schilderijen voor het Scheper Ziekenhuis in Emmen, gemaakt door leerlingen van het Esdal College. Foto: Martin Zaagman

Derdejaarsleerlingen van het Esdal College in Emmen hebben donderdagmiddag tientallen schilderijen geschonken aan zorgmedewerkers van het Scheper Ziekenhuis.

Dat deden ze in het kader van hun maatschappelijke stage. Met de schilderijen bedanken de scholieren het personeel van het ziekenhuis voor hun inspanning in de afgelopen zestien maanden.

Even dreigde de maatschappelijke stage op het Esdal vanwege corona geschrapt te worden, maar een alternatieve opdracht werd gevonden in de vorm van het maken van een schilderij met een scène uit een film. Op de achterzijde van ieder doek schreven leerlingen een kort dankwoord aan de zorgverleners.

‘Dit raakt ons enorm’

De werkstukken werden door Kaylee, Melissa en Iris aangeboden aan Linda Kruize, hoofd van de corona-afdeling en acute opname, en manager po&o Manon van der Wal.

,,Een mooie waardering voor de zorg waar ik en alle zorgmedewerkers heel erg blij van worden”, zei Kruize. ,,Helemaal omdat deze afkomstig is van jonge mensen. Dit raakt ons enorm.” Zij beloofde dat de schilderijen een mooi plekje zullen krijgen in het ziekenhuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu