Leerlingen van scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen gaan op werkweek door Europa. Er gaan dubbel zoveel bussen als normaal: leerlingen hebben wat in te halen

Scholengemeenschap Vincent van Gogh maakt na corona een inhaalslag met werkweken. Deze week vertrekt de ene bus na de andere. Ook zesdeklassers mogen mee.

Groep leerlingen stapt voor het schoolgebouw van CS Vincent van Gogh Lariks op de bus naar Berlijn.

Groep leerlingen stapt voor het schoolgebouw van CS Vincent van Gogh Lariks op de bus naar Berlijn. Foto: Marcel Jurian de Jong

Vijftienjarige Mans Dikland uit vwo 5 staat maandagochtend om kwart voor zeven te wachten op de bus. Hij rijdt naar Berlijn. In zijn hand een kussen. ,,Kan ik nog eventjes wat uurtjes pakken”, vertelt hij aan klasgenoot Stefan van IJcken (15). Beiden hebben zin in de reis. Stefan: „Het lijkt me leuk om de stad te leren kennen. Ik ben er al eens geweest, maar nu is het anders omdat er vrienden mee gaan.”

Mans is benieuwd naar de Berlijnse Muur. „Ik hoef op zich niet vijf dagen door musea te lopen.”

Andere reizen vanuit de Lariks-vestiging van CS Vincent van Gogh vertrekken weer op andere momenten. Niet alle bestemmingen zijn even lang rijden, en niet alle programma’s zijn hetzelfde. Op dit uur is de bus naar Berlijn aan de beurt. Een handjevol ouders – sommigen nog in ruim zittende nachtkledij – zwaaien hun kroost uit.

Ook examenleerlingen

Nieuws

menu