Leerlingenvervoer Noord-Drenthe krijgt nu ruime voldoende van ouders

Publiek Vervoer ging in 2018 met enig trompetgeschal van start. Directeur Jan Bos (links) stapt samen met Arend Bakker van De Grooth Vervoer/ Connexxion Taxi Services in een busje. Foto DvhN

Het vervoer van leerlingen in het speciaal onderwijs in Noord- en Midden Drenthe krijgt nu een ruime voldoende (7,3) van ouders, nadat er een paar jaar geleden nog veel klachten waren.

Dit staat in een rapport waar burgemeester en wethouders van Tynaarlo zich deze week over bogen. Leerlingen zitten nog wel eens te lang in de auto doordat chauffeurs nodeloos omrijden of de route niet goed is en bij veranderingen van chauffeur of route laat de berichtgeving aan ouders en school wel eens te wensen over, maar over het algemeen gaat het goed.

Aanvankelijk veel klachten

Sinds het voorjaar van 2018 neemt Publiek Vervoer het vervoer van leerlingen (4-20 jaar) van en naar scholen in het speciaal onderwijs voor zijn rekening. Aanvankelijk regende het klachten. Vooral kort na de vakanties was de planning een rommeltje. Publiek Vervoer beloofde beterschap en ondervroeg afgelopen voorjaar ruim 1300 ouders naar hun bevindingen.

Het blijkt dat vooral de vaste chauffeurs inmiddels de harten van de ouders hebben gestolen. De chauffeurs stellen zich netjes voor wanneer ze hun passagiertjes voor het eerst komen halen en wachten even tot het kind binnen is wanneer ze het bij de ouders afzetten. Een enkeling slaagt er niet in de orde in de bus te bewaren, waardoor bijvoorbeeld pesters vrij spel krijgen. Anderen zijn juist zo streng dat de kinderen tijdens de rit helemaal niks mogen zeggen.

Liefst een vaste chauffeur

De telefonistes staan bellers vriendelijk te woord. Ouders zijn nog iets tevredener over de reacties per e-mail. Driekwart is tevreden tot zeer tevreden, maar er zijn dus ook ouders die vinden dat ze wat minder netjes te woord worden gestaan.

Kinderen en hun ouders hebben het liefste zo veel mogelijk een vaste chauffeur. Ze zijn doorgaans minder tevreden over invallers bij ziekte of vakantie. Uit onervarenheid maken zij soms fouten, zoals niet helpen bij uitstappen of de auto verkeerd parkeren, waardoor kinderen aan de wegkant moeten uitstappen en gevaar lopen dat ze aangereden worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu