Lees terug: discussieavond komst azc in Meppel

Een spannende avond voor de bewoners rond de Steenwijkerstraatweg. Vanavond besluit de gemeenteraad van Meppel of het nieuwe azc inderdaad aan de Steenwijkerstraatweg wordt gebouwd of op een andere locatie, zoals de Bremenbergweg.

De oppositiepartijen in Meppel willen nog de keuze hebben uit meerdere locaties voor een asielzoekerscentrum. De coalitie lijkt vast te houden aan het weiland langs de Steenwijkerstraatweg.

Dagbesteding
Zo dienen de PvdA, VVD en Christenunie donderdagavond een motie in waarin ze de wethouder oproepen niet eerder akkoord te gaan met het COA, voordat er aan zeventien voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er een goede dagbesteding komen voor de asielzoekers, een voorlichtingsprogramma komen waarin omgangsvormen in Nederland worden besproken en moet er een bushalte komen dichtbij het azc.

 

De raadsvergadering is hier live te kijken.

Handtekeningen
Afgelopen dinsdag werden nog 1400 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Jan Westmaas. De protesterende Meppelers hebben de handtekeningen verzameld in verschillende wijken van de stad en via een online petitie.

Lees ook: Oppositie Meppel wil nog kunnen schuiven met azc .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Gevlucht
menu