Lefier bouwt woningen op funderingen 66 te slopen woningen in Emmen. Bouwtijd bedraagt 14 weken per blok

Artist's impression van de nieuwbouw.

Woningcorporatie Lefier sloopt 66 woningen aan de Nijkampenweg, Valtherlaan, W.B. Schragestraat en Valtherzandweg in Emmen. Op de funderingen van deze woningen in de wijk Emmermeer verrijzen vervolgens evenveel nieuwe woningen.

Huurders kunnen via Thuiskompas (met voorrang) een andere woning zoeken of terugkeren in de nieuwe woning op de vertrouwde plek. In het laatste geval hoeven zij slechts korte tijd in een wisselwoning te verblijven. Met sloop en nieuwbouw gaat in totaal 14 weken gemoeid.

De nieuwe woningen zijn gasloos en zijn iets groter dan de huidige woningen. De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer. Het is de bedoeling het eerste blok in de zomer van 2023 onder handen te nemen. Het is de verwachting dat het laatste blok in de zomer van 2025 wordt opgeleverd.

Sociale cohesie is groot

De huurders zijn donderdag geïnformeerd over de sloopplannen. ,,Vrijwel alle huurders zijn blij dat er nieuwe, energiezuinige woningen komen”, weet een woordvoerder van Lefier. ,,En vooral dat ze bij elkaar kunnen blijven wonen, want de sociale cohesie in de buurt is groot.”

Aannemer Dura Vermeer houdt vanwege schaarste aan personeel en bouwmaterialen nog een slag om de arm qua planning. Dat zorgt voor onzekerheid, zegt de woordvoerder. ,,Maar we doen er alles aan om de bouwtijd van veertien weken per blok te handhaven.”

Nieuws

menu