Leidster omstreden fraude-onderzoek Drenthe vecht ontslag aan

FOTO ARCHIEF DVHN

De leidster van een omstreden fraude-onderzoek bij de provincie Drenthe, Greet Elsinga, legt zich niet neer bij haar ontslag bij de Politieacademie.

Marple

De vrouw vecht haar ontslag aan bij de meervoudige bestuursrechtbank in Groningen. Zij werd november 2014 wegens ernstig plichtverzuim ontslagen door het college van bestuur van de Politieacademie.

De vrouw zou haar werkzaamheden voor het particuliere recherchebureau Marple ten onrechte hebben verzwegen. Het bureau werd ruim twee jaar geleden door de provincie Drenthe ingeschakeld om onderzoek te doen naar vermeende fraude door vier ambtenaren. Elsinga was de onderzoeksleidster van het recherchebureau.

Particulier onderzoekswerk in strijd met gedragscode

Dat kwam onder vuur te liggen vanwege ongeoorloofde onderzoeksmethodes. De verantwoordelijk gedeputeerde Henk Brink gaf later toe dat te zwaar was ingezet. Het strafontslag van de ambtenaren is teruggedraaid.

De onderzoeksleidster van recherchebureau Marple werd na een disciplinair onderzoek ontslagen bij de politie. Zij had haar particuliere recherchewerk voor de provincie Drenthe niet gemeld bij haar werkgever, de Politieacademie. Ook is particulier onderzoekswerk in strijd met de gedragscode bij de politie. De vrouw is het daar niet mee eens en heeft een advocaat ingeschakeld. Woensdag 23 maart dient haar zaak bij de rechtbank in Groningen. De advocaat wil niet reageren. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu