Lekke ijsbaan Ruinen wordt opgelapt. Bestuur hoopt op bescheiden ijsvloer voor de kinderen

De lekke ijsbaan van Ruinen in wintertooi. Foto: eigen foto

De ijsbaan in Ruinen, die al jaren lek is, wordt provisorisch gerepareerd, zodat in elk geval kinderen kunnen schaatsen als het gaat vriezen.

Om het lek te dichten wordt op korte termijn een deel van de ondergrond van het terrein aan de Mr. Harm Smeengestraat voorzien van een constructie van balken en landbouwplastic. Zodra het begint te vriezen, wordt er een laagje water opgespoten. Op deze manier hoopt het bestuur van VVV Ruinen het water vast te houden en er toch een bescheiden ijsvloer kan ontstaan. ,,Al was het alleen maar voor de kinderen.’’

‘We zagen het water gewoon wegsijpelen’

De winter van 2020-2021 was zachter dan gemiddeld. In februari zakte de temperatuur toch gedurende een week onder nul. Van uitbundige ijspret was in Ruinen geen sprake. ,,Het was een drama. We zagen het water gewoon wegsijpelen. In de onderliggende leemlaag zitten gaten. En tot overmaat van ramp ging ook de waterpomp stuk’’, laat het bestuur weten.

Er is gekozen voor een tijdelijke oplossing, omdat het deel van het dorp waar de ijsbaan ligt, nog op de schop gaat. De gemeente De Wolden stelt voor de reparatie geld beschikbaar uit de pot Initiatiefrijk De Wolden en ook de stichting Ruinen 1865 doet een duit in het zakje.

Nieuws

Meest gelezen

menu