'Lentis en Zuidlaren komen nog niet nader tot elkaar'

Het botert nog niet tussen de psychiatrische instelling Lentis en de inwoners van Zuidlaren. Dorpsbewoner Herman de Muinck, tevens vrijwilliger op Dennenoord, maakt zich grote zorgen.

Tijdens de bijeenkomst in De Kimme over de woonvorm voor tbs'ers leken de medewerkers van Lentis en de inwoners van Zuidlaren af en toe lijnrecht tegenover elkaar te staan. Het is nog niet gelukt de kloof helemaal te overbruggen.

Tijdens de bijeenkomst in De Kimme over de woonvorm voor tbs'ers leken de medewerkers van Lentis en de inwoners van Zuidlaren af en toe lijnrecht tegenover elkaar te staan. Het is nog niet gelukt de kloof helemaal te overbruggen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Twee onderwerpen vertroebelen de relatie tussen Lentis en het dorp. Het eerste is de geplande uitbreiding van de forensische kliniek met een woonvorm voor negen tbs’ers die in de laatste fase van hun behandeling zitten. Het tweede de geplande sluiting van De Kimme, het complex op Dennenoord met onder meer een theater en sportfaciliteiten.

Nieuws

Meest gelezen

menu