Leon Wohlrabe (16) uit Hoogeveen met drie categorieën in finale Kunstbende

Een beeld uit Wohlrabe's filminzending 'Alles Nu'. Foto: YouTube

Leon Wohlrabe (16) uit Hoogeveen staat dit weekend met drie categorieën in de finale van de Kunstbende, een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Wohlrabe vertegenwoordigt Drenthe in de categorieën Film, Theater en Influencer.

De eerste finalecategorie, theater, zit er al op voor Wohlrabe. Samen met zijn vriend Douwe van de jeugdtheaterschool Dynamo in Assen heeft hij in de Westergasfabriek in Amsterdam opgetreden voor de jury van de Kunstbende. ,,Maar ze keken niet overtuigd", zegt Wohlrabe. ,,Het ging ook niet optimaal. Ik denk dat ik te gespannen was."

'Driedubbele prestatiedruk'

Er zijn in totaal negen categorieën waar jong talent uit heel Nederland zich voor kan inschrijven. Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. De winnaars mogen uiteindelijk een groot nationaal podium bestijgen, zoals op Oerol of de Zwarte Cross. ,,Het is heel bijzonder dat ik in drie categorieën finalist ben," zegt Wohrabe, ,,maar het is ook wel gek. Er is nu een driedubbele prestatiedruk."

Met zijn hoofd zit hij al bij de volgende finalecategorie: film. ,,Ik hoop dat ik het goed doe met mijn film. Het is echt mijn kindje en ik wil later ook graag films maken." Zijn inzending. 'Alles Nu' gaat over de coronacrisis. Met zijn film sleepte hij eerder al de eerste prijs in de wacht bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Influencen

De finale voor de laatste ronde, influencen, is op zondag. ,,Influencen is letterlijk invloed hebben", vertelt de Drentse finalist. ,,Het gaat nu om social media, maar eigenlijk is iedere kunstenaar een influencer."

Alle winnaars worden 12 november bekendgemaakt. ,,Ze komen dan bij je langs, in verband met corona." En dus is het nog even nagelbijten voor Wohlrabe.

Nieuws

Meest gelezen

menu