Lessen over zorg in de laatste levensfase. Longarts Sander de Hosson uit Assen gaat ze samen met collega Sabine Netters geven.

Longarts Sander de Hosson. Foto: Koen Verheijden

Het kennisniveau over zorg in de laatste levensfase kan in Nederland wel een boost gebruiken. Dat stelt longarts Sander de Hosson van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Samen met oncoloog Sabine Netters is hij een nieuw onderwijsinitiatief op gebied van palliatieve zorg gestart.

Volgens beide artsen is de behoefte aan zorg in de palliatieve setting nu al groot en dat zal in de toekomst onder meer door vergrijzing verder toenemen.

,,Met Carend - een verwijzing naar End of Life Care - willen we de kennis over palliatieve zorg breed verspreiden onder zorgprofessionals in Nederland, van mbo- tot wo+- niveau”, zegt De Hosson. ,,Dat doen we door het aanbieden van workshops en leergangen, gegeven door zorgprofessionals die zelf actief werken in de palliatieve zorg. Daarnaast zet Carend zich in om het maatschappelijk gesprek over de laatste levensfase en het sterven aan te wakkeren.”

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en gespecialiseerd in palliatieve zorg. Hij schreef hierover het boek Slotcouplet en is regelmatig spreker en columnist over dit onderwerp.

Sabine Netters is als internist-oncoloog en consulent palliatieve zorg verbonden aan de Isala kliniek in Zwolle en als docent palliatieve zorg aan diverse instellingen. Ook zijn zorgondernemers Janine Koele en Eddy de Bruin bij Carend betrokken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu