Lichaam vermiste Sten Lok (20) gevonden in gezonken zwarte Volkswagen Caddy in het Meppelerdiep

De zwarte Caddy wordt uit het water van het Meppelerdiep getakeld. De politie kon maandag aan het begin van de avond nog niet zeggen of er een persoon in het voertuig is aangetroffen. Foto: Wilbert Bijzitter

Het lichaam van de vermiste Sten Lok (20) uit Vollenhove is maandag aangetroffen in de auto die werd gevonden in het Meppelerdiep. De politie maakte bekend dat de identiteit van het gevonden lichaam is vastgesteld en dat het inderdaad gaat om de vermiste twintiger.

Lok raakte in de nacht van zaterdag op zondag vermist in Vollenhove, na een avondje stappen in Vollenhove. Hij was voor het laatst gezien in zijn zwarte Volkswagen Caddy. Familie en bekenden sloegen zondag direct groot alarm, nadat hij niet thuis was gekomen.

Een zoekactie werd op touw gezet. Hiervoor werd onder meer de stichting ‘Coördinatie Platform Vermissing’ van Urk ingezet. In de omgeving van Genemuiden, Vollenhove en Zwartsluis werd vanuit de lucht en op het water gezocht naar de vermiste Sten.

Bandensporen

De zoektocht kwam maandagmiddag in een stroomversnelling na een tip van een medewerker van de provincie. In de berm langs de Zomerdijk bij Zwartsluis werden auto-onderdelen aangetroffen, waaronder een nummerbord. Ook waren er bandensporen richting het water te zien. Duikers gingen het water in en vonden een auto, een zwarte volkswagen Caddy. In het voertuig werd een lichaam aangetroffen.

Kraan

Om geen sporen die belangrijk zijn voor het onderzoek te vernietigen nam de bergingsactie uren in beslag. Een kraan werd ingeschakeld om de auto uit het het Meppelerdiep te halen. De bergingsactie leidde tot veel bekijks van autorijders aan de overzijde van het Meppelerdiep. Twee boten werden ingezet om het zicht van pottenkijkers bij de bergingsactie te ontnemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu