'Liedjes doorgeven aan volgende generaties. Zo word je een beetje een tijdreiziger'. Muziekgroep De Verveners uit Hoogeveen en Rouveen brengt nieuwe single uit

De Verveners.

De Verveners. Foto: Eigen foto

Muzikale vriendengroep De Verveners brengt in de maand van de streektaal een nieuwe single uit: Mien Beste Maot. Johan Fidom, Klaas Huisman, Albert Bartelds en Allart Strijker uit Rouveen en Hoogeveen vieren met dit nummer hun vriendschap.

In 2021 brachten De Verveners hun eerste single uit in veertig jaar en dat smaakte naar meer voor de vier jeugdvrienden. Het afgelopen halfjaar namen ze 5 nieuwe liedjes op. Het komende jaar worden ze een voor een uitgebracht.

Het eerste nummer is vrijdag 3 maart verschenen. „Het is onze versie en een hertaling van een oud traditioneel folklied. De eerste versie die bekend is stamt uit 1939. Het is waarschijnlijk nog veel ouder. Mooie traditie; de folktraditie. Liedjes doorgeven aan volgende generaties. Zo word je een beetje een tijdreiziger. Vinden wij fijn, door de tijd reizen. Dat doen wij met onze versie ook”, vertelt Johan Fidom.

Jeugd

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's