Lichaam dat politie maandagavond vond in Oranjekanaal bij Orvelte zat in dakkoffer

Lichaam in koffer gevonden in Oranjekanaal bij Orvelte

Het lichaam dat maandagmiddag in Orvelte werd gevonden zat in een dakkoffer in het Oranjekanaal. Omwonenden zagen de koffer ongeveer twintig centimeter uit het water steken.

De politie doet dinsdag nader onderzoek op de plaats waar het slachtoffer ‘onder verdachte omstandigheden’ werd aangetroffen. Zo gaan duikers op zoek naar sporen in het kanaal, wordt met een drone boven de omgeving gevlogen en loopt er een buurtonderzoek.

Busje

De dakkoffer werd vermoedelijk zondagavond aan stille kant van het Oranjekanaal, ongeveer 500 meter van de brug bij Orvelte, in het water geduwd. Getuigen zagen een busje stoppen op de modderige zandweg en iemand iets uit de wagen halen. Maandag zag een buurtbewoner de dakkoffer uit het water steken en waarschuwde het waterschap. Medewerkers van het schap kwamen een kijkje nemen en vertrouwden het zaakje niet.


Ze schakelden de politie in en die haalde de dakkoffer uit het water. Daarin troffen ze een lichaam aan, waarna alarm werd geslagen.

Grind

Op kade langs het Oranjekanaal is dinsdag de plek goed te zien waar de dakkoffer in het water is geduwd. Daar ligt ook grind dat vermoedelijk is gebruikt om de dakkoffer te verzwaren. Het lijkt er sterk op dat is geprobeerd het slachtoffer weg te moffelen onder water.

Nieuws

menu