Limburgse telg uit beroemde handbaldynastie Sjeng Verjans (63) aan het roer bij HVZ/Vivendi uit Oosterhesselen en Zweeloo

Sjeng Verjans kon de lokroep van HVZ/Vivendi uiteindelijk niet weerstaan. De 63-jarige telg uit een Limburgse handbaldynastie is de nieuwe voorzitter van de handbalclub uit Oosterhesselen en Zweeloo.

Sjeng Verjans (63) bij de fotocollage om zo de hechte familieband te illustreren. ,,De handbalsport heeft onze familie veel moois opgeleverd: sportieve momenten en warme vriendschapsbanden.”

Sjeng Verjans (63) bij de fotocollage om zo de hechte familieband te illustreren. ,,De handbalsport heeft onze familie veel moois opgeleverd: sportieve momenten en warme vriendschapsbanden.” Eigen foto

Het levensverhaal van Verjans leest als een liefdesverklaring voor de handbalsport. Zelf moest de in het Zuid-Limburgse Neerbeek geboren en getogen Verjans de actieve handbalsport al op 19-jarige leeftijd vaarwel zeggen voor een loopbaan bij multinational Shell.

Hij bleef echter heel betrokken bij de handbalsport en zag hoe zijn broer Peter, de oomzeggers Nicky, Robin en Joeri Verjans en Tim Mullens in de nationale en Duitse competities furore maakten. En last but not least zijn eigen zoon Joost, die via HVZ/Vivendi en Exito belandde bij de hoofdmacht van E&O. “Ik heb veel mooie momenten meegemaakt die voor altijd op mijn netvlies gebrand staan.”

Ruim 25 jaar geleden verhuisde Verjans samen met zijn vrouw naar Oosterhesselen. Hij ging aan de slag bij de NAM in Schoonebeek. De handbalsport liet hij nimmer meer los.

Weinig bedenktijd

De aimabele Limburger is inmiddels pensionado en steekt veel tijd in zijn hobby’s. Hij is actief op de tennisbaan, fervent bridger, maar er gaat toch echt niets boven handbal.

,,Toen HVZ/Vivendi mij eerder dit jaar benaderde had ik eigenlijk weinig bedenktijd nodig. De club heeft ambitie, maar kampt ook met de naweeën van de coronacrisis. Ik ben niet bang voor een kaalslag, maar nog een seizoen van sporthallen, kleedkamers en kantines die vrijwel leeg blijven is funest. Daarom zijn we erg blij dat we nu weer kunnen starten. De honger is groot om te gaan bouwen.”

Zorgelijk

Sjeng Verjans stapt bij HVZ/Vivendi in op het moment dat het ledenaantal tot onder de 100 is gezakt. ,,Dat is best zorgelijk. Landelijk zien we overigens ook een terugloop in het aantal leden. Ik hoop dat we met een aantal promotionele acties het tij kunnen keren.”

Het clubbestuur wil het handbal als een dynamische teamsport weer op de kaart zetten.

,,We zijn vooral een leuke en gezellige handbalclub waar spelplezier voor de leden als belangrijkste prioriteit geldt. Het versterken van onze basis is nodig om zo met volledig bezette teams in alle leeftijdscategorieën aan de competitie deel te kunnen nemen.”

Handbalervaring is volgens Verjans niet direct een vereiste. ,,We spelen op diverse niveaus. Van hoofdklasse tot midweek recreanten en verscheidene jeugdteams.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu