Lobby voor Nedersaksenlijn in volle gang. Dit zijn de plannen en de route voor de spoorlijn Enschede - Emmen - Groningen

Partijen in de Drentse Staten pleiten al geruime tijd voor de nieuwe treinverbinding tussen Groningen, Stadskanaal, Emmen en Enschede, oftewel de Nedersaksenlijn. Foto: Frits Poelman

Tweede Kamerleden en andere bestuurders kunnen donderdag de plannen van de Nedersaksenlijn tussen Enschede en Groningen bekijken in het Waterstof Tiny House uit Hoogeveen. Dat staat die dag naast de Tweede Kamer in Den Haag.

In het Tiny House, dat donderdag op het Anna van Buerenplein naast de Tweede Kamer staat, worden de mogelijkheden van duurzaam wonen en het gebruik van waterstof gedemonstreerd.

Dat deed bij voorzitter Melle Mulder van de stichting Nedersaksenlijn een belletje rinkelen. ,,We moeten ons met dit soort projecten als Tiny House en de Nedersaksenlijn veel meer laten zien in het Haagse, dus zeiden we direct ‘ja’.”

Een goed moment volgens Mulder, want in Den Haag staat duurzaamheid en de regio deze periode hoog op de agenda. Op donderdagmiddag vergadert ook de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. Ook vertegenwoordigers van ProRail en NS zijn in het Tiny House uitgenodigd.

Nieuws

menu