Inspectie stelt zorginstelling De Trans in Emmen per direct onder verscherpt toezicht

Locatie De Trans aan het Leeuwerikenveld in Emmen. Foto: DVHN

De gezondheidsinspectie heeft een locatie van gehandicaptenzorginstelling De Trans aan het Leeuwerikenveld in Emmen onder verscherpt toezicht gesteld.

In de woning krijgen mensen met een beperking zorg en begeleiding, maar dat gaat volgens de inspectie niet goed, zo bleek afgelopen augustus tijdens een bezoek. Inspecteurs constateerden toen risico’s en tekortkomingen in het bieden van goede zorg.

Het extra toezicht van de inspectie geldt voor zes maanden. Die periode moet De Trans gebruiken om voldoende verbeteringen door te voeren.

‘Eerste stappen zijn gezet’

‘De eerste stappen om het werk beter te organiseren zijn reeds met het team in gang gezet. We hebben er vertrouwen in dat binnen de gestelde termijn de gewenste resultaten zijn bereikt’, aldus De Trans in een verklaring.

‘Mismanagement’

Eerder deze maand uitten zorgvakbonden FNV en CNV al hun zorgen over de bedrijfsvoering, de kwaliteit van zorg en de veiligheid van werknemers en cliënten van De Trans in Emmen, Hoogeveen en Nooitgedacht. Zij schreven een brief over het ‘mismanagement dat wordt gevoerd’. Afgelopen mei demonstreerde personeel bij de locatie in Nooitgedacht, vanwege de financiële situatie van het bedrijf.

Volgens de bonden wordt bij De Trans steeds vaker bezuinigd op de bezetting op groepen en woningen, is er veel ziekteverzuim en stappen veel medewerkers op.

Bij De Trans werken 1000 mensen. De zorginstelling begeleidt 1300 cliënten.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu