Lockdown? Mathilde uit Assen zet kerstboom in de woonkamer. 'Ik ga straks ook gourmetten'

Het duurt nog bijna twee en een halve maand tot Kerst, maar bij Mathilde Bezema uit Assen staat de kerstboom al helemaal opgetuigd in de woonkamer. Reden voor deze vroege Kerst? De gedeeltelijke lockdown die sinds woensdag geldt.

,,Het is in de zomervakantie begonnen als grap”, vertelt Mathilde Bezema voor de kerstboom in haar woonkamer. ,,Ik zat bij een vriendin in de tuin en we hadden het over de lockdown in maart. Als grap zeiden we, als we weer zoiets krijgen dan zetten we de kerstboom op om het gezelliger te maken.” Afgelopen week was het zover. Premier Rutte kondigde dinsdag een gedeeltelijke lockdown aan.

Familie

,,Kerst is voor mij normaal gesproken een moment van rust en een moment voor de familie. Nu zitten we dus verplicht thuis met het hele gezin,” zegt Bezema. Samen met haar dochter heeft ze de kerstboom opgetuigd, maar die is nog niet helemaal klaar. De kerstafdeling bij het tuincentrum was nog niet geopend. Het gezin heeft ook het gourmetstel van zolder gehaald om helemaal in de kerststemming te komen.

Bezema krijgt verschillende acties op haar actie, die ze gedeeld heeft op sociale media. ,,Sommige mensen zeggen ben je nou helemaal niet goed geworden, anderen zeggen wat leuk dat ga ik ook doen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu