Loods13 zoekt jongvolwassenen uit Drenthe die worstelen met eenzame gevoelens voor een fonkelnieuwe theatervoorstelling

Kanariepietjes praten niet terug, zo gaat de nieuwe voorstelling van theaterschool en productiehuis Loods13 uit Emmen heten. Over eenzame gevoelens. Nu nog een locatie, een verhaal en deelnemers die spelers kunnen worden zien te vinden.

Loods13 zoekt deelnemers voor nieuw theaterproject in de strijd tegen eenzaamheid. Het project start op 13 maart. In 3 maanden gaan 20 deelnemers onder begeleiding van 5 theatermakers en technici aan de slag met het bouwen van een eigen theater en het maken van een voorstelling.

Loods13 zoekt deelnemers voor nieuw theaterproject in de strijd tegen eenzaamheid. Het project start op 13 maart. In 3 maanden gaan 20 deelnemers onder begeleiding van 5 theatermakers en technici aan de slag met het bouwen van een eigen theater en het maken van een voorstelling. Foto: Loods13

Eenzaamheid: het is misschien wel een van de grootste problemen waar mensen in coronatijd mee kampten. En tegelijkertijd niet iets waar makkelijk over wordt gepraat. Aanleiding voor regisseur en artistiek leider van Loods13, Eva Wortmann (53) uit Groningen, om iets met het onderwerp te doen. Een theatervoorstelling bouwen met jongvolwassenen die kampen met eenzame gevoelens en zo het probleem aankaarten en de deelnemers handvatten geven om met die eenzaamheid om te gaan.