Louwien Eising nieuwe rector Carmelcollege Emmen

Louwien Eising Eigen foto

Louwien Eising (47) uit Sleen wordt de nieuwe rector van het Carmelcollege. Zij is per 1 augustus schoolleider van de Emmer scholengemeenschap.

,,Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er reikhalzend naar uit om met nieuwe collega’s en een ander type leerlingen aan de slag te gaan”, zegt ze. Eising is momenteel locatiedirecteur/teamleider aan de pabo’s Assen en Emmen (en voorheen ook Groningen) van de NHL-Stenden hogeschool. In die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs aan ruim 800 studenten en geeft ze leiding aan circa 80 medewerkers.

Geworteld in regio

Hoewel haar vaders roots in Drenthe liggen, zag Eising het levenslicht in Drachten, waar ze ook opgroeide en haar pabo-opleiding afrondde. In de jaren negentig studeerde ze af aan de Universiteit Leiden. Na een aantal jaren in Brabant te hebben gewoond verhuisde ze met man en zoon naar Sleen. ,,Om de rust en ruimte te ervaren zoals ik dat als kind had beleefd.”

Topopleiding

Ze werd in 2010 locatiedirecteur van de pabo in Emmen. Na 10 jaar zegt ze met een gerust hart aan een nieuwe uitdaging te kunnen beginnen. ,,De pabo in Emmen is nu 3 jaar gekwalificeerd als topopleiding. Fantastisch dat we dat bereikt hebben. Ik verheug me op mijn nieuwe baan. Zichtbaarheid naar buiten, laten zien wat je kunt. Zo wil ik mij profileren. Samenwerking met andere scholen in het voortgezet onderwijs is cruciaal om de kwaliteit te waarborgen. Daar zal ik me voor inzetten.”

Eising, die samen met haar man en zoon in Sleen woont, bestempelt zichzelf als daadkrachtig, vrolijk, enthousiast, innovatief, ontwikkelingsgericht en analytisch. ,,Ik ken de regio goed en ga er alles aan doen om het Carmelcollege Emmen verder op de kaart te zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Ze wordt opvolger van Hans Boers. De inwoner van Kampen heeft inmiddels bij bouwconcern VolkerWessels een nieuwe baan gevonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu