Ludieke actie langs N34: autoweg bij Coevorden omgedoopt tot Zonnepaneel Highway

Zonnepaneel Highway ter hoogte van Coevorden. Op de achtergrond de zonneakker. Foto: Caressa van Groenenbergh

Een ludieke actie. Zo noemt Arend ter Horst het beplakken van twee borden langs de N34 waar normaliter Hunebed Highway op staat vermeld. De 73-jarige inwoner van De Krim doopte ter hoogte van het zonnepark bij Coevorden en het nabije kerkdorp Steenwijksmoer de bewuste borden om tot Zonnepaneel Highway.

Ter Horst liep al enige tijd rond met zijn plan en bracht de twee stickers - aan weerskanten van de autoweg - maandagmorgen aan. De Overijsselaar ging secuur te werk met de kleur en het lettertype om het eindresultaat er netjes uit te laten zien. ,,Ik heb niets tegen zonnepanelen”, zegt Ter Horst. ,,Maar ik rijd regelmatig over de N34 en dan zie ik de bekende borden, maar er is geen hunebed te bewonderen. Wel zie ik bij Coevorden en meer noordwaarts langs de N34 zonnepanelen en daarom moet die tekst dus eigenlijk anders, vind ik. Verder stoort het mij een beetje dat de tekst Engels is. Een Highway in Drenthe. Eigenlijk kan dat toch niet?”

Nut

Ter Horst ziet er de humor wel van in. ,,De mensen moeten er verder maar van denken wat ze willen”, stelt hij. En hoewel de zeventiger een grasland met vee veel leuker vindt om naar te kijken dan een zonneakker, erkent hij het nut van een zonneweide. ,,Schone energie is belangrijk, maar het idee om daken van loodsen op industrieterreinen te benutten voor zonne-energie lijkt mij een heel goed alternatief. Ik weet niet of dit te realiseren is, maar er zijn vast mensen die daarvoor hebben doorgeleerd.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu