'Maak van bovenverdieping 't Forum Assen een tijdelijk studentenlab'

Winkelcentrum 't Forum in Assen. Foto: DVHN

De gemeenteraad van Assen wil graag een studentenlab in winkelcentrum ‘t Forum. Hier zouden studenten ruimte moeten krijgen om samen met elkaar te studeren.

De ChristenUnie opperde donderdagavond tijdens de raadsvergadering dat een studentenlab bovenin het Forum een goede manier is om de studerende jeugd in Assen wat meer speelruimte te geven.

Isolement

„Wij maken ons zorgen om het sociaal isolement waarin jongeren terecht komen”, zei raadslid Cor Staal. „Hoe krijg je er nu nog een beetje lol in als bijna al het onderwijs, vooral het praktijkonderwijs, op afstand moet?”

Hij wees daarna op een initiatief van de Hanzehogeschool, die studenten tijdens werkprojecten indeelt op woonplaats. Zo kunnen die studenten toch groepjes vormen, zonder dat ze daarvoor ver hoeven te reizen. Volgens Staal is die opzet een mooie gelegenheid om in Assen een studentenlab op te zetten, waar studenten bij elkaar kunnen komen om te studeren.

De leegstaande ruimte bovenin winkelcentrum ‘t Forum, aan het Koopmansplein, zou daarvoor volgens hem ideaal zijn. „Laten we die zo inrichten dat studenten elkaar hier kunnen ontmoeten om samen aan opdrachten te werken of in groepjes te studeren. En daarna lusten zij vast wel een biertje, dus de horeca in de binnenstad kan er ook van profiteren.”

‘Eigenaar Forum positief’

Staal zei al contact te hebben gehad met de eigenaar van ‘t Forum. Die zou er positief tegenover staan. De andere raadsleden reageerden daarop ook enthousiast. „Dit idee hadden wij zelf graag bedacht”, gaf D66-voorman Remi Moes toe. „Maar laat mij hier dan vast een mogelijke slogan opwerpen: ‘Laat je in Assen niet door huiswerk verrassen.’”

Thijs van Bree, eigenaar van Forum Vastgoed BV, was niet bereikbaar voor een reactie.

Nieuws

Meest gelezen

menu