Maatregelen op komst voor 'racebaan' in Hoogeveen. 'Verhoogde kruisingen moeten lieden in gepimpte auto's met dubbele uitlaat ontmoedigen'

Buurtbewoners willen dat de gemeente Hoogeveen de drukke Boekweitlaan, Buizerdlaan en Lomanlaan verkeersveiliger maken. Ze krijgen steun uit politieke hoek. Volgende week worden mogelijke maatregelen aan de buurt voorgelegd.

Een jaar geleden ging het enorm mis op de Boekweitlaan in Hoogeveen. Bij een aanrijding waarbij vier auto's (zwaar) beschadigd raakten viel één zwaargewonde.

Een jaar geleden ging het enorm mis op de Boekweitlaan in Hoogeveen. Bij een aanrijding waarbij vier auto's (zwaar) beschadigd raakten viel één zwaargewonde. Foto: André Weima

Wie regelmatig van het tracé gebruikt maakt kan uit ervaring vertellen over de hoge snelheden, de ongelukken en bijna-ongelukken en de hachelijke oversteekmomenten op de Lomanlaan, Boekweitlaan en Buizerdlaan. Volgens onafhankelijk onderzoek zijn deze wegen zelfs de meest onveilige in de gemeente Hoogeveen.

Zwaar ongeluk

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's