Maatregelen veiligheid rotonde Gieten bekeken na ongelukken

Vrachtwagen rijdt tegen wal op rotonde Gieten. FOTO ARCHIEF DVHN

Wethouder Henk Heijerman (gemeente Aa en Hunze) wil snel met de provincie Drenthe om tafel over de veiligheid van de rotonde bij Gieten.

Wethouder Henk Heijerman (gemeente Aa en Hunze) wil snel met de provincie Drenthe om tafel over de veiligheid van de rotonde bij Gieten.

Drie ongelukken
In de nacht van vrijdag op zaterdag reden op de rotonde tussen de N33 en N34 in Gieten drie auto's rechtdoor. Gewonden vielen er niet, wel was er veel schade, liet de politie weten.

De 30-jarige bestuurster uit Groningen van de eerste auto verklaarde dat ze niet doorhad dat ze een rotonde opreed. Ook de tweede automobiliste (69) uit Eelde merkte de rotonde te laat op. Ze botste achterop de eerste auto. Later die nacht knalde nog een derde auto tegen de opgehoogde wand van de rotonde.

Maatregelen
Wethouder Heijerman vindt het zinvol te bekijken of maatregelen nodig zijn. De rotonde Gieten is nu eenmaal een druk punt, stelt Heijerman die deze week nog een gesprek wil met de Drentse gedeputeerde Henk Brink over de kwestie.

Dat gesprek komt er, stelt gedeputeerde Brink. Hij sluit niet uit dat de provincie, naar aanleiding van deze ongevallen, maatregelen zal treffen. De gedeputeerde benadrukt dat de feiten wel eerst goed op een rijtje moeten worden gezet. ,,Laten we vooral geen paniek veroorzaken. Ik wacht eerst de politierapporten af, maar het is zeker opmerkelijk. En laat ik duidelijk zijn: als er ook maar enige aanleiding is waarschuwingslichten of extra borden te plaatsen bij de rotonde, doen we dat.'' Zowel Heijerman als Brink houdt een slag om de arm, maar noemen drie ongevallen wel erg veel. Volgens de politie speelt de dichte mist van zaterdag mogelijk een rol.

'Veiligheid boven alles'
Begin vorig jaar reed een vrachtwagen met kraan rechtdoor en knalde vol tegen de aarden wal, waarna de cabine in brand vloog. Een man uit Schoonebeek kwam daarbij om het leven. Brink zegt dat de chauffeur weliswaar onwel was geworden, maar dat dit ongeval nog in het geheugen staat gegrift. ,,Veiligheid staat boven alles en daarom sluit ik maatregelen niet uit.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu