Maatschappelijk project 'Naoberschap Inside' van FC Emmen krijgt waarderingsprijs en 2500 euro van jury onder leiding van Job Cohen

FC Emmen boekte een moeizame overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht. Behoren de Drenten nog wel tot de topfavorieten voor promotie? Clubwatcher Jonathan Ploeg heeft daar zijn vraagtekens bij. Dordrecht kreeg de laatste wedstrijden onnoemelijk veel doelpunten tegen, maar FC Emmen had het lastig een gaatje te vinden in de defensie van de Schapenkoppen. Dick Lukkien hint daarom op een aanvallende versterking in de winter. Ploeg weet dat de Drenten daarvoor hun blik naar het zuiden van het land hebben gericht. Maar wil die speler wel naar Emmen?

FC Emmen heeft dit jaar de Cedris Waarderingsprijs gewonnen. Deze jaarlijkse prijs beloont initiatieven waarmee mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen worden. De jury onder leiding van Job Cohen wees twee projecten als winnaar aan: FC Emmen en WerkSaam Westfriesland .

Voor het project ‘Naoberschap Inside’ worden gedetineerden uit de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen, die in de laatste fase van hun straf zitten, begeleid richting een plek op de arbeidsmarkt. Daarbij sporten ze samen en wordt actief gewerkt aan de 11 kernwaarden van FC Emmen, zoals discipline, ambitie en vertrouwen. Het bedrijvennetwerk van de club wordt bovendien ingezet om werkplekken aan te kunnen bieden.