Man (23) die in Zuidlaren buurman en pakjesbezorger bedreigde, wordt eerst verder onderzocht

Illustratief beeld. Foto: Marcel Jurian de Jong

Een 23-jarige man die in Zuidlaren een pakjesbezorger en een buurman zou hebben bedreigd, moet eerst verder psychiatrisch onderzocht worden voor zijn rechtszaak verdergaat. Dat besloot de rechter in Assen vrijdag.

De man wordt verdacht van een reeks van feiten zoals vernielingen bij Lentis in Zuidlaren, vernielingen van terrasstoelen bij een ijssalon, het mishandelen van zijn moeder en het bedreigen van een pakjesbezorger en zijn buurman. Hij had daarbij een mes in zijn hand en zei: ,,Ik ga mensen vermoorden, het maakt me niet uit wie.’’

‘Ik heb ook met een tv gegooid’

Dit is volgens de verdachte en zijn advocaat allemaal gebeurd toen hij psychotisch was. Hij bekent de bedreigingen en het slaan en schoppen van zijn moeder. ,,Ik was volledig buiten mijzelf. Ik gebruikte elke dag drugs en alcohol. Ik heb ook met een tv gegooid.’’

Zijn advocaat wil dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, maar daarvoor is meer onderzoek nodig. De man kan binnenkort in een kliniek terecht voor een diagnose.

De man zit sinds drie maanden vast in Zwolle omdat hij de feiten pleegde in zijn proeftijd van een andere veroordeling. De zaak wordt in oktober verder behandeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu