Man slaat medegedetineerde met steelpan halfdoof

Rechtbank Assen.

Een man (45) die een medegedetineerde in Veenhuizen met een steelpan op zijn hoofd sloeg, heeft daar 20 weken cel waarvan 10 voorwaardelijk voor gekregen. Het slachtoffer is er halfdoof door geworden.

Het incident gebeurde al drie jaar geleden in de keuken van de gevangenis in Veenhuizen. De man was niet naar de rechtbank gekomen omdat hij zich volgens zijn advocaat ,,te diep schaamde’’. Toch heeft hij nooit bekend dat hij het heeft gedaan.

‘Voor 80 procent gehoor in één oor kwijt’

De rechter vond het toch bewezen dat de man met de steelpan op het achterhoofd heeft geslagen omdat er meerdere getuigen waren. Zo was een gedetineerde beslag aan het maken voor een cake en een andere medegedetineerde bakte net een ei toen ze hem met een steelpan zagen zwaaien. De klap op het achterhoofd heeft tot gevolg gehad dat de man in het linkeroor voor 80 procent zijn gehoor is verloren.

Volgens de advocaat van de man was daar geen duidelijk letselrapport van. ,,Ik ga ervan uit dat het een gaat je in het trommelvlies was, en dat heelt na twaalf weken vanzelf. Ik heb het zelf ook vaker gehad.’’ Hij pleitte voor een klinische opname van de man, omdat hij in de war zou zijn en een drugsprobleem heeft. De rechter legde die behandeling op, ook moet de man zich laten begeleiden door de reclassering.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu